Inhoud
Wij beschikken over voldoende eigen parkeergelegenheid voor de deur. Mocht het alsnog vol zitten, dan zijn er in de straten Morgental (eerste zijstraat rechts op de Zandkampen tegenover ons gebouw) en Oeverwal (aan de Tijningerplas) nog voldoende gratis openbare parkeergelegenheden op hooguit twee minuten loopafstand. bekkenoefentherapie. Links naast de ingang is een (brom)fiets parkeerplaats.
Echografie kan binnen de bekkenfysiotherapie worden ingezet om de functie van de romp- en bekkenbodemspieren inzichtelijk te maken. Het opsporen van een pathologie behoort niet tot het domein van de bekkenfysiotherapeut. Door middel van echografie kan er bijvoorbeeld gekeken worden naar een diastase. Het wijken van je rechte buikspieren op de middellijn van de bindweefsel-peesplaat die de rechte buikspieren met elkaar verbindt, heet een diastase.
Niet alleen zwangerschap kan een diastase veroorzaken. Ook fors overgewicht of vaak en veel buikdruk maken (bv. zware krachttraining doen met een inadequate techniek, een blaasinstrument bespelen of veel hoesten bij COPD), kunnen leiden tot een diastase. Een diastase kan diverse oorzaken hebben en leidt soms tot klachten. De diastase is niet altijd goed voelbaar door middel van palpatie met de vingers. bekkenoefentherapie.
Naast bekkenbodemklachten kunnen ook pijn rond de navel, lage rugklachten of problemen met ademen symptomen zijn van een mogelijke diastase. Gelukkig kan je met hulp van de bekkenfysiotherapeut zelf veel doen om eventuele klachten te voorkomen en/of te verminderen. Naast onderzoek kan echografie je ook helpen ter ondersteuning tijdens het trainen van jouw buikspieren.
Ben je bij de bekkenfysiotherapeut op de juiste plek dan wordt er een lichamelijk onderzoek uitgevoerd. Het onderzoek bij de bekkenfysiotherapeut is waarschijnlijk heel anders als dat u gewend bent bij de ‘gewone’ fysiotherapeut. Er wordt uitgebreid gekeken naar de lage rug, bekken, eventueel de heupen, de ademhaling en de bekkenbodemspieren.
Indien noodzakelijk, maar altijd in overleg, kan er een inwendig onderzoek uitgevoerd worden. Tijdens het inwendig onderzoek krijgt de bekkenfysiotherapeut een goed beeld van het functioneren van de bekkenbodemspieren (bekkenbodemtherapie). De bekkenbodem is een spier die uit verschillende lagen/spieren bestaat en inwendig is gelegen. Daarom is een inwendig onderzoek een specifieker onderzoek dan een uitwendig onderzoek.
Het onderzoek is er opgericht om het functioneren van de bekkenbodemspieren en pijnpunten in kaart te brengen. Wil je liever geen inwendig onderzoek? Geef dit aan bij de therapeut en dan zullen we samen naar een geschikte oplossing zoeken om de bekkenbodem toch goed te onderzoeken. De uitkomsten van het onderzoek worden besproken en samen stellen we een behandelplan op.
Aanvullend op het hierboven beschreven onderzoek kan er ook gebruik worden gemaakt van een aantal meetinstrumenten zoals: de MAPLe, de rectale ballon of een aanvullende echo. Deze meetinstrumenten worden onder het kopje behandeling nader toegelicht.
De bekkenbodem is opgebouwd uit verschillende spieren. De spieren bevinden zich aan de verschillende zijdes van de bekkenbodem en op verschillende dieptes in de bekkenbodem. Als je incontinentie of andere bekkenbodemproblemen ondervindt, is een bezoekje aan de bekkentherapeuten van Alpha zinvol. Naast oefeningen gebruiken veel therapeuten ook biofeedback. Een vorm van biofeedback is EMG, elektromyografisch onderzoek.
Deze probe geeft niet alleen inzicht (myofeedback) in hoe de bekkenbodemspieren functioneren, maar door middel van deze probe kan ook elektrostimulatie worden toegepast. Het bijzondere aan deze probe is dat deze bestaat uit 24 elektrodes. Hierdoor kunnen de verschillende zijdes en spieren van de bekkenbodem heel gericht worden gestimuleerd. Zowel voor diagnostiek en behandeling kan de MAPLe worden ingezet, zoals: Stressincontinentie Verzakkingen Ontlastingsincontinentie Obstipatie Urgency-incontinentie en overactieve blaas Pijn in het bekkengebied of stuitje .
Name, Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd. https://gezondheid-en-leven.ncfv.nl/gezondheid-voeding/bekkenoefentherapie-fysiotherapie-zPUeBm2t5R.
In Ochten, gemeente neder-Betuwe, wordt bekkenoefentherapie aangeboden bij Alpha fysiotherapie. Alpha fysiotherapie is te vinden aan de H. Houtkoperlaan 2, tegenover huisartsenpraktijk medisch centrum Ochten en apotheek de Bongerd. De bekkenoefentherapeut kan u helpen bij bekkenklachten en bekkenbodemklachten. Tevens is er een samenwerking met de bekkenfysiotherapeut van Alpha fysiotherapie in Zaltbommel.
Bent u langer dan 6 weken bevallen en wilt u graag weten of het zinvol is om contact op te nemen met Alpha bekkenfysiotherapie en bekkenoefentherapie? Via de site: is het mogelijk om een gerichte vragenlijst in te vullen. Aan het einde van deze vragenlijst krijgt u een gericht advies.
Wilt u graag een afspraak maken? Neem deze code dan mee naar de eerste afspraak of geef deze code door aan de receptie. Wij kunnen dan gelijk uw vragen inzien, met u mee kijken en toevoegen aan uw dossier. Maar ook zonder code bent u natuurlijk van harte welkom bij ons.
Waarom is een post partum consult waardevol? Het bekken vormt een van de belangrijkste onderdelen van het lijf. Het verbindt de ruggengraat met de benen. Ook draagt het bekken het gewicht van het bovenlijf en bepaalt hoe u zich beweegt. Daarnaast draagt de bekkenbodem ook een aantal belangrijke organen zoals de blaas, de baarmoeder en de darmen.
Heeft u op dit moment klachten of heeft u kans om op latere leeftijd klachten te ontwikkelen? U kan er namelijk zelf veel aan doen om klachten te verbeteren of in de toekomst te voorkomen. Wij kijken graag met u mee om u zo optimaal mogelijk te helpen (bekkenfysiotherapie).
Bekkenoefentherapie is een therapie gericht op het behandelen van klachten in lage rug, buik, bekken- en bekkenbodemgebied bij mannen en vrouwen. Het is een specialisatie van oefentherapeuten Cesar/Mensendieck. Omdat de bekkenregio een complex gebied is plannen we de eerste keer graag een dubbele afspraak met u om uitgebreid de tijd te nemen voor de intake en al een stukje behandeling.
We starten met een vraaggesprek. Waarbij de mogelijkheid om over je klachten te vertellen uitgebreid aan bod komt. bekkenoefentherapie. Daarnaast zal de bekkenoefentherapeut een aantal aanvullende vragen stellen. Ze zal je vragen stellen over klachten, maar ook bijvoorbeeld over de thuis situatie, werksituatie, sport en beweging, voeding en algehele gezondheid. Dit om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van jou, jouw klachten en lichaam.
Na het vraaggesprek neemt de therapeut de tijd voor uitgebreid lichamelijk onderzoek. De bekkenoefentherapeut zal je vragen, je uit te kleden tot aan je ondergoed om zo goed mogelijk onderzoek te kunnen doen. Heb je hier bezwaar tegen, kunt je dit uiteraard altijd van tevoren aangeven. bekkenbodemtherapie. Er wordt niet alleen specifiek onderzoek gedaan naar de plek waar je klachten ervaart, maar de bekkenoefentherapeut probeert een goed beeld te krijgen van het functioneren van het hele gebied, dus lage rug-, bekken(bodem), buik, heupen en benen.
Het lichaam is immers eén geheel. Het is daarom belangrijk een totaal beeld te krijgen. De bekkenoefentherapeut is niet opgeleid tot het verrichten van inwendig onderzoek. Mocht blijken dat dit toch nodig is om een completer beeld te krijgen, kan zij u doorverwijzen naar de bekkenfysiotherapeut. De uitkomsten van het onderzoek worden met jou besproken en gezamenlijk wordt een behandelplan opgesteld.
Meer van Gezondheid nieuws
Inhoud
Nieuwe Artikelen
Manueel Therapie
Gezonde Gewoonte: Fruit Eten Op Het Werk
Fruit Op Het Werk! Wij Zijn De Gezondste Service
Categorieen
Navigation
Latest Posts
Manueel Therapie
Gezonde Gewoonte: Fruit Eten Op Het Werk
Fruit Op Het Werk! Wij Zijn De Gezondste Service